Контакт

Name

Email *

Message *

Нели ти реков (1984)

Балканот не е мртов (2012)

Планината на гневот (1968)

Македонска сага (1993)

Последниот Фалцер (2000)

Македонска крвава свадба (1967)

Каде по дождот (1967)

Белиот Ѕид (1978)

Производство: Телевизија Скопје
Земја: Р. Македонија
Жанр: Драма
Времетраење: 70 минути
Боја: Црно-бел
Година: 1978
Режија: Љупчо Билбиловски
Сценарио: Љупчо Билбиловски
Улоги: Сабина Ајрула, Столе Аранѓеловиќ, Данчо Чевревски, Марина Немет...
Опис: Зограф доаѓа во Бигорскиот манастир да ја наслика Богородичната фреска. Тука се заљубува во Агрипина, убава искушеничка, во која исто така е заљубен и манастирскиот прислужник. Зографот ја слика Богородица по ликот на младата Агрипина, што се коси со црквените канони. Таа го напушта манастирот со сликарот, но во несреќен случај трагично го завршува својот живот...

Бели штркови (1959)

Бели Штркови - ТВ Ретро

11 Окромври (1948)

11 Oktomvri - ТВ Ретро

Вампирџија (2002) - Македонска ТВ драма

Тетовирање (1991) - Македонски филм

Среќна Нова '49 (1986) - Македонски филм

Републиката во пламен (1969) - Македонски филм

Фросина (1952) - Македонски филм

Табакерата (1972) - Македонски филм

Самоуништување (1996)

Црно семе (1971) - Black seed (1971)

Мис стон (1958) - Miss stone (1958)

Мирно лето (1961)

Солунските атентатори (1961)

Волчја ноќ (1955)

Мементо (1967)

Викенд на мртовци (1990)

Најдолгиот пат (1976)

Црвениот коњ (1981) - The red horse (1981)

Исправи се,Делфина (1977)

Мајки (2010) - Mothers (2010)

Прашина (2001) - Dust (2001)

Македонски дел од пеколот (1971)